Ale Outdoor Challenge
Ale Outdoor Challenge är tävlingen där du ska klara så många utmaningar som möjligt på 60 minuter. För varje utmaning får du ett antal poäng. Utmaningarna består av korta uppdrag som du utför på plats hos de olika aktiviteterna på området. Först på festivaldagen får du veta vilka aktiviteter som ingår i Ale Outdoor Challenge 2018!
Anmälan Anmäl dig på plats i infotältet
Pris Det kostar ingenting att delta i Ale Outdoor Challenge.
Tid Tävlingen pågår under 60 minuter med start klockan 13:00
Prisutdelning Prisutdelningen sker kl 15.30 på scenen
Såhär går det till

Tävlingen har två klasser, en för barn upp till 12 år och en för ungdomar/vuxna. Vinner gör den i varje klass som samlar flest poäng på 60 minuter. Om flera tävlande har lika många poäng avgörs Ale Outdoor Challenge med en utslagstävling kl 15.30 på scenen. Vi lottar även ut fina priser till alla deltagare i tävlingen – så se till att ta dig till scenen kl 15:30. Ingen föranmälan krävs, ta dig till infotältet på festivaldagen så får du hjälp av eventvärdarna på plats. Vi ses!

Såhär går det till
Tävlingen har två klasser, en för barn upp till 12 år och en för ungdomar/vuxna. Vinner gör den i varje klass som samlar flest poäng på 60 minuter. Om flera tävlande har lika många poäng avgörs Ale Outdoor Challenge med en utslagstävling kl 15.30 på scenen. Vi lottar även ut fina priser till alla deltagare i tävlingen - så se till att ta dig till scenen kl 15:30. Ingen föranmälan krävs, ta dig till infotältet på festivaldagen så får du hjälp av eventvärdarna på plats. Vi ses!

Frågor och svar

Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig på plats på festivaldagen. Anmälan görs hos eventvärdarna i informationstältet (bokstaven I på kartan).
Vad kostar det?
Det är gratis att delta i Ale Outdoor Challenge.
När och hur länge pågår tävlingen?
Ale Outdoor Challenge pågår under 60 minuter, med start 13:00.
Vilka tävlingsklasser finns?
Tävlingen har två klasser, en för barn upp till 12 år och en för ungdomar/vuxna.
Vad för typ av utmaningar är det?
Ale Outdoors arrangörer, de som står för alla aktiviteter på festivalen, är även de som tagit fram utmaningarna till Ale Outdoor Challenge. Det kan vara olika utmaningar, allt från att få ner en golfboll i ett hål, till att klara så många armhävningar som möjligt på tid. Gemensamt för alla utmaningar är att de ska kunna genomföras på kort tid och att det ska finnas utmaningar för både barn och ungdom/vuxen. Utmaningarna ger olika många poäng.
Vad gör jag om det är kö till en utmaning jag vill göra?
En del av Ale Outdoor Challenge handlar om att tänka och agera smart. Ser du att det är kö till en utmaning finns det kanske någon annan du kan ta istället? Tänk på att du bara får göra en utmaning en gång. 
När får jag veta vilka utmaningarna är?
Du får veta vilka utmaningar som ingår i Ale Outdoor Challenge på festivaldagen. Hämta din Ale Outdoor Challenge-karta i infotältet. På kartan kan du se vilka arrangörer som erbjuder en utmaning i Ale Outdoor Challenge.
När och var är prisutdelningen?
Prisutdelningen sker kl 15.30 på scenen, D12 på kartan.
Var hittar jag eventkartan?
Vi släpper eventkartan på fredag 17/8.