Hej arrangör!
Ale Outdoor är en friluftsfestival för närproducerad utesport, hantverk och mat. Festivalen arrangeras av företag och föreningar från hela regionen och Ale kommun samordnar (juridiskt ansvarig). Lördagen den 15 september 2018 fyller vi en skogsglänta i Ale med prova-på-aktiviteter, kurser och tävlingar i utesport. I år bjuder vi även in till höstmarknad för mat, hantverk och friluftsliv.
Utställarinfo (PDF)
Riktlinjer (PDF)
Gratis att ställa ut

Syftet med Ale Outdoor är att skapa möjligheter för föreningar och företag att leverera varor och tjänster till besöksnäringen. Vi är en kooperativ festival, vilket betyder att Ale Outdoor arrangeras av er som skapar innehållet. Ale kommun är bara med som samordnare och juridisk huvudman. Detta gillar EU-programmet Leader Längs Göta Älv varför vi får stöd från dem. Tack vare Leader är det gratis att ställa ut och arrangera Ale Outdoor.

Gratis att ställa ut
Syftet med Ale Outdoor är att skapa möjligheter för föreningar och företag att leverera varor och tjänster till besöksnäringen. Ale Outdoor arrangeras av er som skapar innehållet. Ale kommun är med som samordnare och juridiskt ansvarig. Detta gillar EU-programmet Leader Längs Göta Älv varför vi får stöd från dem. Tack vare Leader är det gratis att ställa ut och arrangera på Ale Outdoor.
Ale Outdoor arrangerades som en pilot 2017. Festivalen marknadsfördes under sex veckor och nådde en medial räckvidd på tre miljoner ögonpar och femton tusen interaktioner. Ale Outdoor besöktes av över tretusen utesportare som gav eventet 4,46 av 5 i betyg.
3 000 Besökare
15 000 Interaktioner
3 miljoner Medial räckvidd
4,46 i betyg (av 5)
Utställarplats ingår alltid Addera innehåll och utöka dina förmåner
Som arrangör till Ale Outdoor ingår alltid utställarplats och ett baspaket av förmåner. Du måste minst erbjuda innehållet SÄLJ. Ju mer innehåll du adderar - desto fler förmåner får du. Klicka på knappen nedan för att ladda ner PDF:en med mer info.
Innehåll och förmåner (PDF)
GRATIS Utställarplats ingår alltid - addera innehåll för fler förmåner

 

Sälj - basnivåSälj dina produkter och tjänster. Allt inom mat, design och friluftsliv.

Monter 3x3m
Många möten

FöreläsningDela med dig av din historia eller kunskap till besökarna

Monter 3x3m
Många möten

Prova-påArrangera prova-på-aktivitet - ex hoppborg, studsmatta m.m.

Stor yta
Många möten

Ta ut kursavgift
KursArrangera kurs i utesport (ex simning) och ta ut en kursavgift.

Central yta
Nära möten

Sälj startplats!
TävlingArrangera tävling i utesport och ta ut en startavgift.

Central yta
Stort intresse

Vem arrangerar Ale Outdoor?
Även om Ale kommun står som juridisk arrangör (av praktiska och ansvarspliktiga skäl) är Ale Outdoor en festival som arrangeras av föreningar och företag från hela Västra Götalandsregionen. Syftet med Ale Outdoor är att hitta nya modeller och former som gör det lättare för föreningar och företag att leverera till och dra nytta av besöksnäringen. Idén om den kooperativa festivalen handlar om att kraftsamla många aktörer för att tillsammans göra något stort. Ale kommuns roll är att söka tillstånd, boka bajamajor, samordna arrangörer och bygga hemsida. Marknadsföring och försäljning hjälps vi åt med tillsammans. Det fina med det? Ale Outdoor marknadsförs av alla som är med – tillsammans når vi ut till så många fler än om bara en av oss hade gjort jobbet.
Var är festivalen?
Ale Outdoor arrangeras på idrottsplatsen Jennylund i Ale (adress: Jennylundsvägen 1, Bohus). Platsen är idealisk för friluftsfestival. På bara 15 minuter med tåg från Göteborgs centralstation befinner du dig på festivalområdet. Väl på plats är du omringad av skog eftersom naturområdet Vättlefjäll (gigantiskt) råkar ligga precis här.

På festivaldagen går det buss mellan pendelstationen Bohus och festivalområdet. Turen tar ca 3 minuter. Det finns också parkering för ca 1000 bilar på området.

Vem får ställa ut?
Ale Outdoor är öppet för alla. Det spelar ingen roll var du bor/verkar, om du erbjuder produkter/tjänster, om du är privatperson, förening eller företag, om du är van/ovan utställare och arrangör. Detta är bra att känna till: 

  • Du måste minst sälja något –  det räcker inte att med att dela ut flygblad och visa upp sig
  • Du får fler förmåner om du adderar mer innehåll, ex en föreläsning, prova-på-aktivitet, kurs eller tävling
  • Du förväntas designa/inreda din utställaryta – att bara ställa upp ett plastbord och två stolar är inte godkänt

Vad får man sälja?
Du får sälja vad du vill, så länge det har koppling till utesport, hantverk, design, friluftsliv eller mat. Gärna närproducerat i regionen.

Exempel på tjänster/produkter vi gärna ser på Ale Outdoor höstmarknad: Massage, yoga, marmelad, ägg, smycken, keramikföremål, tavlor, prints, foton, kläder, friluftsutrustning, böcker, återbruk, virkningar, ost, äpplemust, ekologiska grönsaker, fårskinnsfällar och mycket mer.

Vad kostar det?
Ale Outdoor är en festival som arrangeras i kooperativ. Föreningar och företag skapar innehållet och Ale kommun samordnar eventet. För detta får vi stöd från EU-programmet Leader Längs GötaÄlv. Därför är det gratis att ställa ut på Ale Outdoor.
Hur bokar jag en plats?
Hör av dig till  Kristina Engstrand. Hon är en av samordnarna till Ale Outdoor och nås på kristina.engstrand@ale.se eller 0303- 33 06 36. Du kan också fylla i formuläret till höger/nedan.
När är sista anmälningsdag?
Sista dag att boka en plats som utställare är 10 augusti. Vill du också arrangera en prova-på-aktivitet, kurs eller tävling är sista anmälningsdag 15 juni.
Vilka datum & tider får jag inte missa?

Torsdag 31/5 17:15-20:00 Arrangörsträff

Ale Outdoor arrangeras av er som fyller eventet med innehåll! Det här är första träffen där vi får ett ansikte på varandra, bestämmer var vi ska stå och lägger en gemensam plan för marknadsföring.

 

Torsdag 23/8 17:15-20:00 Arrangörsträff

Ale Outdoor arrangeras av er som fyller eventet med innehåll! Under den andra träffen ser vi över det sista som ska göras in själva eventet, presenterar arbetsteamet som ska serva er under dagen och löser sista kritiska frågorna.

 

Lördag 15/9 11.00-17.00 Ale Outdoor

Höjdpunkten på programmet – att ställa ut på riktigt. Förutom alla besökare på dagen får du också uppleva känslan av att vara med i ett event som arrangör. En fantastisk känsla vi vill att fler ska få uppleva.

Besökarnas omdöme 2017

Aktiviteterna var bra/mycket bra 89.5%
Ale Outdoor passar barnfamiljen 95%
Ale Outdoor passar kompisgänget 60.5%

Arrangörernas omdöme 2017

Intresset för vår aktivitet var stort 83.4%
Vår medverkan kan ha effekt för vår verksamhet i framtiden 66.7%
Vi vill vara med igen 91.7%